Bahan- Bahannya :- 3 cawan tepong gandum
1 sudu besar baking powder
Isi udang
1 batang carrot - di sagat 1 labu bawang Hollad - di dadu 1 biji kentang - di dadu Daun kucai 1 biji cili hijau - hiris nipis 1 1/2 sudu besar serbuk secukup rasa Maggie - Adjust ikut rasa sendiri 1 biji telur Air secukupnya - kita buh dalam 3 cawan kurang lebih Minyak untuk menggoreng
Caranya :- Satukan kesemua bahan dan letak air sedikit demi sedikit. Kacau rata hingga semua bahan sebati. Kita perap seketika dalam 10 minit. Panaskan minyak dan goreng seperti biasa. Dah kekuningan bolehlah di angkat dan tos. Bolehlah makan dengan sos kegemaran.
|
Salam..tun pun kalau wat cucur mmg masukkan je apa yg ada kat dapur tu.. hihi.. xpenah puas mkn cucur ni kan :)
ReplyDeletesedap ni lily..lg2 klu ada sos pencicah yg sedap..brtmbhlh mkn..
ReplyDelete