Sumber Resepi : CMG Tiffin Biru
Bahan-bahannya :-
6 cawan air (1 cawan = 250 ml)
200 g gula pasir
3 g serbuk jelly - kite guna Konnyaku Jelly powder
100 g susu cair
100 g coffemate
11/2 sudu perisa jagung jenama Lion
Caranya :-
- Satukan semua bahan² diatas, ke dalam periuk, kacau dengan whisk hingga sebati. Jerang atas api sederhana sambil dikacau hingga mendidih.
- Matikan api dan tapis bancuhan ke dalam jug air. Tuang dalam bekas² kecil atau bekas yang sesuai. Biar sejuk sedikit dan simpan dalam peti ais hingga dadih membeku.
- Perisa bergantung pada kehendak masing², jika menggunakan perisa, kenalah letak sedikit pewarna makanan. Selamat mencuba.

sedap2...!
ReplyDeletemakan sejuk2...mntak skit....hehe...
wah, rasa jagung ye, tak penah rasa dadih ni, dia mcm agar2 ke kak
ReplyDelete