UDANG GARING DAUN KESUM
Sumber Resepi : Kak Ummi @ Home Sweet Home
Resepi: Chef Kamarul @ Majalah Saji Bahan-bahannya :-
500 gm udang bersaiz sederhana
Minyak masak untuk menggoreng
Bahan-bahan untuk Perap :-
1 sudu kecil serbuk cili
1 sudu kecil serbuk kari - kite letak 1 1/2 sudu
1/2 sudu kecil lada hitam kisar
1 sudu besar tepung jagung
sedikit garam
Bahan-bahan Cincang :-
6 ulas bawang putih
3 cm halia
1 tangkai besar daun kesum
1 tangkai kecil daun selasih (*akak xda ni)
1 tangkai kecil daun kari
1 tangkai cili merah
|
Tuesday, July 24, 2012
UDANG GARING DAUN KESOM
Labels:
UDANG
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Ini adalah blog peribadi. Sekadar mengisi masa lapang serta berkongsi apa yang kita rasa. Oleh itu apa jua coretan mahupun pendapat yang kita coretkan diblog ini adalah dari pandangan kita sendiri. Pada sesiapa yang tidak setuju, tidak suka mahupun loya membaca coretan kita ini....tiada paksaan untuk mengikuti mahupun menyetujui pendapat kita ok...!!!!
Nak baca banyak lagi cerita ceriti...kena klik " OLDER POST '' okkk..!!!
Alahai sedapnyaaaaaa!
ReplyDeleteThanks Sherwieyna ~~ memang sedap bagi saya, nanti cuba k...x rugi.
Deleteberselera ngan bowl tu..cantik :)
ReplyDeleteAlin Marlini ~~ heehee...thanks,
Deletewah dh ramai yg mcuba resepi udang ni...mesti sedap..kne buat jugak ni...hihi
ReplyDeleteQasey Honey ~~ memang sedap. Tak rugi saya cuba...licin tinggal janggut jer...heehee..
DeleteTerima kasih kak Lily Has! berkesempatan nnt Yus nak buat!!! yeayyyy.......
ReplyDeleteadeh, udang itu mengganggu jiwa raga ai lah kak, lapar ni, tapi tak berani lah tina nak makan, dtg gatal2 time puasa kan jenuh
ReplyDelete