Sumber Resepi :- Izah Muffin Lover Resepi Asal : Chef Hanieliza Bahan-Bahannya: 1 cawan sagu biji 3 cawan air 1 cawan gula 1/2 biji kelapa parut muda - gaul bersama sedikit garam sedikit garam pewarna merah daun pandan - simpulkan Cara Sagu biji dibersihkan, jirus dengan sedikit air dan toskan airnya. Masakkan gula dan daun pandan dengan air hingga hancur dan mendidih. Buangkan daun pandan. Masukkan sagu serta pewarna merah kacau hingga sagu kembang. Bila sagu kembang angkat dan masukkan dalam loyang. Sejukkan Setelah sejuk dipotong dan gaulkan dengan kelapa parut yang telah digaulkan garam. Hidangkan. |
Friday, November 28, 2014
SAGU BRONOK
Labels:
KUIH
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Ini adalah blog peribadi. Sekadar mengisi masa lapang serta berkongsi apa yang kita rasa. Oleh itu apa jua coretan mahupun pendapat yang kita coretkan diblog ini adalah dari pandangan kita sendiri. Pada sesiapa yang tidak setuju, tidak suka mahupun loya membaca coretan kita ini....tiada paksaan untuk mengikuti mahupun menyetujui pendapat kita ok...!!!!
Nak baca banyak lagi cerita ceriti...kena klik " OLDER POST '' okkk..!!!
assalam ummi, nampak sedap dan sejukkkk je sagu ni, teringat bulan puasa lah pulak tengok sagu ummi ni..
ReplyDeleteSalam kenal! Blongnya keren dan enak;)! Saya lihat bahwa Anda upload banyak foto makanannya. Apa Anda mau mengembangkan blognya lagi?
ReplyDeleteKunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya. Coba servis kami tanpa registrasi :)
peberet saya ni Lily
ReplyDelete