CUCUR KENTANG BILIS menu ringkas lagik untuk sarapan pagi tadi. Kebetulan perut memang tengah meragam so malas nak buat sarapan yang berat². Dalam sakit² perut pun, licin gak cucur ni ye....bukan apa...sarapan pagi adalah step pemakanan yang penting kan so kena makan jugak walaupun sikit.
Jom skodeng resepi mudah sangat ni...sume owang tau kan buat cucur...apapun layan jer lah ehh....!!!!
Jom skodeng resepi mudah sangat ni...sume owang tau kan buat cucur...apapun layan jer lah ehh....!!!!
Bahan-bahannya :-
2 cawan tepung gandum
1/2 biji bawang besar - didadu
1 biji kentang - di dadu
segengam ikan bilis - tumbuk
Sedikit garam
Air secukupnya
Caranya :-
- Satukan kesemua bahan dan gaul rata.
- Panaskan minyak dan goreng hingga garing kekuningan.
sedapnya, tapi kak lily tau tak cmana nak buat bagi cucur ni bulat comel, klu tina punya mesti leper je, tu yg tak comel tu
ReplyDeleteThanks Tina...heehee...akak pong kalau buat leper gak..cuma akak tau kalau nak cucur jadik bulat, bancuhan tu jgn cair sgt...tapi akak suka leper sebab kalau goreng ianya akan garing luar dalam...gitu kot...
ReplyDeletewahwahwah .. dah lama KC tak mkn cucur bilik lily. Bila tengok yang ni ... "TERLIUR" Hihi
ReplyDelete