Monday, July 4, 2011

SAHABAT, KAWAN ATAU LAWAN....?????

Picture amek kat google

Sahabat merupakan orang yang luar biasa yang perlu di tambah bukannya dikurangkan...sebuah ikatan persahabatan perlu di pertahankan keutuhan demi nilai erti kata perhubungan...!!!!

Ada kala apa yang di alami demi kawan² sesuatu yang memenatkan, meletihkan dan ada juga yang menjengkelkan tetapi itulah yang membuatkan persahabatan itu mempunyai nilai yang indah....!!!!

Setiap detik persahabatn pasti diwarnai pelbagai pengalaman suka dan duka, di hiburkan, disakiti, dikecewakan, dikhianati, dibantu, dipinggirkan namun semua itu tidak pernah disengajakan dengan tujuan kebencian tetapi atas sebab menguji kesetiaan erti kata persahabatan...

Setiap langkah dalam persahabatan tidak terjalin secara otomatik tetapi memerlukan masa yang panjang dan seorang sahabat itu tidak akan menyembunyikan kesalahan untuk hindari perselisihan tetapi kerana kasih serta nilai persahabatan itu, berani untuk menerima teguran seadanya....

Mempunyai seorang sahabat sejati lebih tinggi nilainya dari seribu teman yang mementingkan diri....maka hargailah sahabat dan peliharalah ikatan itu kerana sekali kehilangan akan terus kehilangan....!!!!

Nota ciput : semua orang ada sahabat ada kawan...namun adakah sahabat itu benar² sahabat dan kawan atau hanya bakal menjadi lawan...?????

5 comments:

 1. hopefully kita mampu jadik sahabat walau apa pon keadaan kannn!

  ReplyDelete
 2. Shiela : InsyaAllah, namun pengalaman serta cabaran akan membuatkan kite lebih menghargai erti kata dalam perhubungan persahabatan...♥

  ReplyDelete
 3. saye tak pernah ada sahabat..sebab saye letih jadi pemintak sedekah..huhuhu

  ReplyDelete
 4. Risa : saya ada dulu tapi sayang dikhianati so kini i'm free...berkwn dgn sesiapa sahaja yang boleh menerima ada dan seadanya...itu lebih mudah dan tak menyakitkan....tak gitu dear..???

  ReplyDelete

Ini adalah blog peribadi. Sekadar mengisi masa lapang serta berkongsi apa yang kita rasa. Oleh itu apa jua coretan mahupun pendapat yang kita coretkan diblog ini adalah dari pandangan kita sendiri. Pada sesiapa yang tidak setuju, tidak suka mahupun loya membaca coretan kita ini....tiada paksaan untuk mengikuti mahupun menyetujui pendapat kita ok...!!!!

Nak baca banyak lagi cerita ceriti...kena klik " OLDER POST '' okkk..!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...