

Jangan tak cuba resepi ni...best dan mudah sangat nak sediakan....resepi kite amek dari blog Kak Azlita Masam Manis....tq sis sebab share resepi mudah dan tak mengecewakan ini...jom ramai² intai resepi...
Sumber Resepi ~~ Masam Manis
Bahan-bahannya :-
3 ekor ikan ~ di siang dan di cuci bersih

3 helai daun pandan
Caranya :-
- Ikan yang telah di bersihkan tadi dililit dengan daun pandan dan sematkan daun pandan dengan lidi dan diketepikan.
125 ml pati santan
3 ulas bawang putih ~ dikisar
8 ulas bawang merah ~ dikisar
Garam secukup rasa
Caranya :-
- Panaskan oven terlebih dahulu
- Satukan bahan yang dikisar dengan santan dan garam secukup rasa
- Lapiskan loyang pembakar dengan daun pisangdan susun ikan atas daun pisang
- Tuangkan kuah santan atas ikan dan ratakan di kedua-dua belah
- Bakar ikan dalam oven dengan pintu oven direnggangkan sedikit selama 30 minit atau sehingga ikan masak kuning keemasan - kite bakar dlm 50 minit
- Hidangkan ikan dengan air asam

fuyoo, ini yg tina tgk smlm tapi guna phone takboleh bukak blog, nyum nyum
ReplyDelete