Friday, May 27, 2011

AKID & KERETA

Jejaka Idaman Malaya kita yang sorang ni memang tak boleh dipisahkan dengan mainan berunsurkan kereta....memang fobia kalau nampak mainan yang berunsurkan kereta ni....ummi & abi lagi le fobia....fobia cari peluang nak lari dari tempat jualan kereta mainan itu.......!!!!

Hari tu masa jalan-jalan nak cari hadiah untuk pengantin....bawak le sekali Akid ke port kegemarannya. Semenjak dua menjak Akid ni dah pandai memilih maka kita suruh le sendiri pilih apa yang berkenan serta hajat di hati sanubari Akid...kang kalu ummi or abi yang pilih, tak berkenan sure Akid tak moo main...ini anak manyak fussyyyyyy woooo...

Tuan tanah yang ober pilih...ni mesti zaman dolu tak dapat main nie...kes kempunan telur tembakul ...ye yang...!!!

Betapa confusednye Jejaka Idaman Malaya ni nak memilih....walhal Abi bukan main seram bulu tengkok kot-kot Akid pilih yang rege macam nak keluar bijik mata....tapi alhamduliilah....setelah di timbang, dicongak dengan sepoluh jari tangan lom masuk jari kaki......akhirnya Akid pilih yang ini.....
*
*
*
*
*
*
*
Pilihan Akid.....bukan pilihan kita or tuan tanah...tapi atas kehendaknya sendiri sebab kereta tu ada iras-iras Mitsubishi Triton...Akid kan terlalu taksub dengan Mitsubishi......kenapa itu yang menarik minatnya, hanya Akid yang tahu....2 comments:

  1. hihihi,itu jgkyg jd pilihan hati akid.. :)

    ReplyDelete
  2. pandainya Akid pilih, jgn pilih yg mahal udahlah

    ReplyDelete

Ini adalah blog peribadi. Sekadar mengisi masa lapang serta berkongsi apa yang kita rasa. Oleh itu apa jua coretan mahupun pendapat yang kita coretkan diblog ini adalah dari pandangan kita sendiri. Pada sesiapa yang tidak setuju, tidak suka mahupun loya membaca coretan kita ini....tiada paksaan untuk mengikuti mahupun menyetujui pendapat kita ok...!!!!

Nak baca banyak lagi cerita ceriti...kena klik " OLDER POST '' okkk..!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...