Bahan-bahannya :-
1 kilo ikan selayang - direbus dan blender isinye.
10 ulas bawang merah * dikisar
Sekeping belacan * dikisar
3 sudu besar lada kering kisar
5-6 keping asam keping @ lebih
Daum kesom
Bunga Kantan
Air secukupnya
Bahan-bahan lain :-
Timun
Bawang
Nenas
Cili padi
Limau Kasturi
Telur rebus
Caranya :-
- Satukan bahan kisar bersama isi ikan dan air. Rebus semua sekali. Biar mendidih
- Masukkan juga bunga kantan, daun kesom dan asam keping.
- Masukkan bahan perasa dan seimbangkan rasa.

Sedapnya nampak..Terus kecur airliur nur ni huhuh
ReplyDeletewah sedapnya..tambah2 makan dlm mangkuk cantik tu:)
ReplyDeleteThanks Princess Nur...mmg kalau tgk laksa ni air liur mesti kecue kan...
ReplyDeleteAtie@Ejay - thanks dear..