Entry masak apa lagi hari ini....nak buat cemana...sabor jerk lah ye.
Dah makan ke belom...???? Ari ni masak asam pedas ikan kembong my version....ikut cara tersendiri...
Asam pedas adalah antara lauk yang menjadi peberet kita. Orang hirup sup kan....kita boleh hirup kuah asam pedas tu. Ikut sape pun tak tau....yang pasti i loikeee....
Sebab tu antara 1 dari 10 sebab kalau kita masak asam pedas mesti kuahnya memang banyak dan yang penting mesti ada bendi....peberet antara peberet...
** rindu pulak asam pedas arwah mak...ni versi macam arwah mak masak lah...maybe same jer macam orang lain punye resepi kan....??? **
Tak yah resepi bagai lah eh...sebab masak ikut cara sendiri dan yang pasti sume owang tau masak asam pedas....asam pedas sentuhan air tangan anak jati Johor tapi kini menetap di Kuantan, Pahang. Nak alamat sekali ke...???? ade haku kesahh ke.....???
Tak caya tengok tu....bendi dan kuah lebih banyak dari ikang tu....berenang-renang di tepian kuali tu.....dialog ulangan....'' nak buat cemana....dah suke...'' Klise betul ekk alasan ni....
Nota ciput : cuaca kat sini panas, jom makan asam pedas....
aduiiii,,,,,sbo jerkla tgk pic nie..dah la lapo..hahahha!!akk nie kan..nk kne nie..heheheh!!nk semangkuk ble?ikan lebey!
ReplyDeletesedapnya, ala share lah resepi k.lily, tina ni tak reti masak asam pedas tapi suka makan, cmana tu hehe suka yg pekat², wow sedapnyo
ReplyDeleteOshin - nanti datang rumah, kite masak k...simple jer.
ReplyDeleteTina : kita dh inbox resepi. malas nak buah kat blog...panjang sgt entry nanti...
kak lily..ai suke entry masak2..hirau ape org nak ckp..hade haku kesah..heheheh
ReplyDeleteIbu darwisy : heehee..jawapan klise...nak buat cemana...dah sukee...tu arr sebab dok rumah, masak jadi mmg le terajin buh entry masak apa hari ini....tq ♥♥♥
ReplyDeletewohooooooooooooooooooo peberet ku jugakkkkkkkkk
ReplyDeletemencikkkkkkkkkkkkk!!! lapor lah!!! tak shuke2
nak sikit lorrr..ni kalo adasambal belacan meletopssssss
lily, kita ni sama. entry masak lg byk dr cite personal...hahahha bolehlah tukar2 resepi nanti ek!
ReplyDelete