



Sumber dari : Dari Dapur CT
Mohon izin copy & paste ye CM
BAHAN-BAHANNYA :-)
1 1/2 cawan tepung gandum*
1 camca teh baking powder*
1/3 camca teh garam halus*
1 camca teh soda bicarbionate teh)*(*disatukan dan diayak)
3 biji pisang emas, dilecek halus - kite guna pisang berangan
1 camca besar mayonnaise
1 biji telur gred B
Beberapa titik esen pisang - kite tak bubuh 1/3 cawan gula perang @ soft brown sugar (resipi asal guna 3/4 cawan gula halus)
1/3 cawan mentega cair
CARA MEMBUATNYA :-
- Panaskan oven pada suhu 180C, dalam satu bekas, satukan telur, gula perang dan mayonnaise, kacau rata dengan whisk hingga sebati. Masukkan pisang, minyak canola, esen pisang. Kacau rata.
- Masukkan tepung yang telah diayan bersama bahan2 yang bertanda (*), tadi, gaul pantas hingga sebati, jangan gaul lama2.
- Sudukan ke dalam bekas muffin yang telah disediakan terlebih dahulu sebanyak 3/4 penuh. Bakar 25 minit atau hingga masak. Sejukkan atas jaringan sebelum dihidangkan...


Nota kononnya ciput :
Anak tupai jatuh longkang
Jatuh sebab terlompat-lompat
Kite buat untuk minum petang
Dah abis pun, nanti cuba lah buat
Anak tupai jatuh longkang
Jatuh sebab terlompat-lompat
Kite buat untuk minum petang
Dah abis pun, nanti cuba lah buat

perghhh!!!sedapppp tueeeee!!!!!
ReplyDeletesedapnya akid makan..sampai jilat muffin
ReplyDeletewowww sedapnye!! nyum3
ReplyDeleteish ish ish...sampai hati akid makan sendiri eh
ReplyDeletesedap la..anta kt depan umah leh?
ReplyDeletelily sedapnye!!! akid suap aunty skit bleh?
ReplyDeletecoklat chip? wah x tertahan woo..
ReplyDelete